Home » Massage » Aanraking, een basis behoefte in een zoektocht naar vitaliteit.

Aanraking, een basis behoefte in een zoektocht naar vitaliteit.

21 maart 2017 Massage

Aanraking, basis behoefte in een zoektocht naar vitaliteit.

Door mijn zoektocht naar meer dan Vitaliteit heb ik ondervonden dat voeding een belangrijke factor is naar Vitaliteit. Zonder goede voeding was ik er zeker niet gekomen. Ik hoop dat je ook begrijpt waarom. Mocht dat niet het geval zijn lees dan mijn blog; Waarom nu altijd dat gezeur over voeding. 

Een andere factor die net zo belangrijk is als voeding is aanraking. Sensual touch en dan hoop ik dat je dit niet verward met seks!  Al kan seks ook een vorm van sensual touch zijn en een belangrijke factor in vitaliteit. In dit geval heb ik het over aanraking. Massage is hier een goed voorbeeld van. Gegeven door een geliefde of een professionele masseur.

Een aanraking met respect voor de persoon en het lichaam, een aanraking die je volledig kan laten ontspannen, Je even alles om je heen kan laten vergeten, die je terug brengt naar de basis en je verbind.

Misschien makkelijk om over te praten maar zeker niet voor iedereen makkelijk om te geven of te ontvangen! Zeker niet als het iets is wat je vanaf baby of kind zijnde, niet of nauwelijks hebt gekregen. Dat wil niet zeggen dat dit niet kan veranderen.

Voor mij was aanraking helemaal niet zo prettig. Het zorgde ervoor dat ik mij ongemakkelijk voelde……ik wist me er geen raad mee! Nee, doe maar niet dacht ik dan.

Achteraf ook helemaal niet gek!

Dit was mijn basis.

Als ik terug kijk op dat kleine hummeltje dat ik ooit was. Een klein meisje geboren in een van de armste landen van de wereld geteisterd door een onafhankelijkheidsoorlog en overstromingen. Waar overleven voorop stond, waarvan de moeder is overleden bij de geboorte, geplaatst in een kindertehuis en uiteindelijk geadopteerd. Terecht gekomen in een gezin waar weinig tot niet werd geknuffeld. Liefde volle aanraking het zat gewoon niet in mijn basis!

Gelukkig is het goed gekomen! 

met vallen en opstaan

Nu kan ik gelukkig genieten van een aanraking. Met vallen en opstaan heb ik geleerd er van te genieten. Het heeft zelfs geleid tot een contact sport. Wat voor mij belangrijker is, is dat ik heb geleerd dat aanraking ook fijn kan zijn. Het geeft en zorgt voor verbondenheid, niet alleen naar je zelf maar ook naar de buitenwereld. Dit effect kan je versterken als je etherische oliën toepast tijdens de massage.

De geur van de olie kan je terug brengen naar goede tijden of je  juist nieuwe herinneringen geven. Het kan je er bewust van maken hoe fijn een massage is. Elke keer weer als je deze geur ruikt. Het kan een proces naar vitaliteit opgang brengen en tegelijkertijd het immuunsysteem versterken.

 

Een opleiding als sportmasseur behoord onder andere tot mijn basis als voedingsgeneeskundige met kennis van de klinische Psycho Neuro Immunologie. Al wil ik mij zelf al lang geen sportmasseur meer noemen. Nee, ik ben voorstander van goede communicatie. Samen op zoek naar een prettige massage waarbij je alles kunt loslaten en even terug kan gaan naar de basis, verbonden worden met je zelf……….ik mag er zijn!

Een Warme groet,

Rahana Broek-Onken, Meer dan Vitaliteit

mocht je belangstelling hebben in een massage op maat neem contact op met Meer dan Vitaliteit voor de actuele informatie. Niet voor erotische massage’s!!

 


meerdanvitaliteit