Home » kPNI » Energie en de wet van aantrekkingskracht

Energie en de wet van aantrekkingskracht

11 augustus 2017 kPNI

Heb je wel eens gehoord van de wet van aantrekkingskracht? Als je goed om je heen kijkt zie je het overal. Kijk maar eens naar de mensen om je heen. Ik zie mensen die contact met elkaar maken en als ik met mensen praat of kijk zie ik mensen die overeenkomsten met elkaar hebben is het niet in uiterlijke kenmerken dan is het een verhaal of gebeurtenis of misschien een gedachtegoed wat er gedeeld word. Het kan zelfs zijn dat een persoon, sport, een smartphone of een game  ze met elkaar verbind.

Maar de wet gaat verder

De wet gaat verder, veel verder dan deze aantrekkingskracht. Het is een wet waar je niet om heen kunt of je nu wil of niet!

Het is een wet die je geeft waarom je vraagt.

Ben je negatief verwacht dan niet dat je  positiviteit aantrekt. Je zult dan ook merken dat je in alles om je heen negativiteit aantrekt. En dat het een spiraal is waarin je wegzakt.

Het zelfde doet deze wet met onze emoties. Ben je boos of verdrietig dan zul je merken dat de wet je meer dingen geeft om boos of verdrietig om te zijn. En af en toe zul je heus iets krijgen waar je blij om zou kunnen zijn maar de vraag is; ” zie je dit nog wel zodat je hierop je vibratie van energie  kan afstemmen ? ”

Hier draait het om

Het draait om energie want alles om je heen is energie. En alles draait in en om je heen om energie. Energie werkt als een magneet met een noord en een zuidpool. Zo kan energie aantrekken en afstoten.

Ja, ja……ik hoor het je al zeggen: “wat een flauwekul!” of “wat zweverig!”. En toch is het zo! Je kunt het geloven of niet. Energie heb je in verschillende trillingsfrequenties. Deze trillingsfrequenties geven informatie door en hebben aantrekkingskracht..

Dat houd dus in dat de trillingsfrequentie die je doorgeeft energie met de zelfde trillingsfrequentie aantrekt en energie met een andere trillingsfrequentie afstoot.

Ik snap best dat dit lastige materie is misschien zou het een stap in de goede richting kunnen zijn als je energie in je lichaam visueel maakt door je energie in Volt te meten met een multimeter. Je hoeft alleen maar de multimeter bij de twee polen vast te houden en je ziet de meter verschieten.

Vanuit de Oosterse geneeskunde.

Vanuit de oosterse geneeskunde is het de gewoonste zaak om hier mee aan de slag te gaan wanneer er problemen met de vitaliteit zijn. Het lichaam bestaat namelijk uit verschillende energie banen die als rivieren door het lichaam stromen en gevoed worden door bronnen die gevormd worden door energie van de organen. De bronnen worden op hun beurt weer gevoed door de organen die de taak hebben om het leven, en de voeding zo goed mogelijk te verteren.  Met bijvoorbeeld acupunctuur kan je deze stromen beïnvloeden. maar natuurlijk wil je deze energie ook behouden na een behandeling. En dan komen we aan bij voeding.

Wat kan voeding bijdragen.

Zoals je weet door het lezen van mijn eerder blogs kan voeding een hele grote bijdragen leveren aan het terug krijgen en behouden van energie en dus aan vitaliteit.

Door de maaltijden die je gebruikt eens goed onder de loep te nemen zou elke maaltijd aan een aantal spelregels moeten voldoen. Zo zou er niet alleen gekeken mogen worden of de maaltijden uit de juiste verhoudingen aan bouwstoffen bevat maar ook dat het geen additieven of andere belastende stoffen bevat. Een ander punt is dat er ook gekeken word of de maaltijden verschillende delen van gewassen bevatten. En niet te vergeten de verschillende delen van dieren en zou het verstandig zijn om ook weer orgaan vlees op het menu te zetten.

Zo verteld de traditionele klasieke Chinese geneeskunde ons dat elk deel van een gewas of dier een andere energie stroom in ons lichaam beïnvloed. Dit houd dus in hoe meer verschillende delen je van een gewas eet hoe meer je aan het verfijnen bent in je energiehuishouding. En wees gerust zo hoef je echt niet een hele plant of dier op te eten tijdens één maaltijd om aan deze spelregel te voldoen. Je kunt dit ook prima doen door afwisseling in je maaltijden. En door je maaltijden op smaak  te maken met kruiden en specerijen van verschillende delen van planten. Je bent dan bezig om alle energie banen in het lichaam te voeden.

Hoe ontstaat energie eigenlijk?

Zoals je ongetwijfeld nog wel weet uit de natuur/scheikunde lessen op school is dat er bij verbranding energie vrijkomt. Om verbranding te kunnen realiseren heb je de juiste temperatuur, brandstof en zuurstof nodig anders is verbranding onmogelijk. Het product wat je overhoud is afval van het verbranden en energie in de vorm van warmte.

Om het eenvoudig te houden geldt dit principe ook voor ons lichaam. Hoe beter de verbranding is in onze cellen des te minder afval er is van het verbranden. En hoe meer energie er vrijkomt en hoe energieker wij ons voelen.

Als je deze verbranding niet wilt verstoren zou het verstandig zijn om te zorgen dat de juiste voeding (brandstof), zuurstof (bewegen in de buitenlucht), temperatuur (blijdschap, een doel in het leven) behouden blijft. Is een van de drie niet optimaal dan zorgt dat voor een slechte verbranding waardoor er meer afvalstoffen overblijven die de cellen vervuilen en waardoor de verbranding steeds slechter verloopt. Een andere bijkomstigheid is dat er een snellere veroudering plaats vindt en dat er weinig energie overblijft voor regeneratie.

Mijn conclusie

Zorg voor goede brandstof in de vorm van de juiste voeding. Beweeg in de buiten lucht zodat er genoeg zuurstof is voor een optimale verbranding. Blijf niet hangen in je emotie en denk positief. Sta vooral even stil bij de wet van aantrekkingskracht. De manier waarop je in het leven staat zorgt ervoor wat je aantrekt. blijf bij je zelf en voorzie jezelf in je eigen behoeftes. Blijf ervan bewust dat de energie van je gedachte of emotie bepaald wat je aantrekt en hoe de verbranding in de cellen verloopt.

Als je dat kan is regeneratie en vitaliteit niet Verweg.

 

Een warme groet,

Rahana

 

 

Bron;

Het subtiele lichaam. Een encyclopedie van de energetische anatomie.  auteur Cyndi Dale

          acupunctuur in 1 dag, auteur Peter C. van Kervel

          Rahana; mijn levenservaring op weg naar vitaliteit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


meerdanvitaliteit