Home » voedingsgeneeskunde » Griep niet verkeerd maar nu weg ermee!

Griep niet verkeerd maar nu weg ermee!

Griep niet verkeerd maar nu weg ermee.

Gelukkig! opgelucht zit ik weer op mijn vaste stekje achter mijn laptop. Wat ben ik blij dat het eindelijk ons huis verlaten heeft na drie weken. Op mijn dochter na zijn we allemaal aan de beurt geweest. Ik denk dat je wel begrijpt waar ik het over heb, de griep!  Als ik de berichten goed heb gevolgd heeft half Nederland hier last van gehad. De kans om het te ontlopen was dus klein. Het was een tijd geleden dat ik mij zo naar heb gevoelt.

Dit is nu juist het moment dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen! De verleiding om bewuste keuzes over voeding naast je neer te leggen en je te vergrijpen aan fabrieksvoeding is groot. Het liefst zou ik niets willen doen alleen maar uitzieken en slapen. Maar ik geef niet toe. Juist nu ik nog wat energie heb besluit ik een pittige kippen bouillon te maken ook al is de behoeft naar voeding minimaal.

Onze verdedigingslinie.

Eigenlijk is het een hele logische reactie van het lichaam om geen behoefte te hebben aan voedsel. Er is namelijk vette stress in het lichaam! Er is nu helemaal geen tijd om voedsel te verteren en om te zetten in bouwstoffen. Nee, er moet hard geknokt worden om de indringers te elimineren en als dat gelukt is, zorgen dat er in de database van ons immuunsysteem een oplossing wordt vastgelegd voor het geval die ellendelingen terug mochten komen in de zelfde vorm en weer voor ziekte zorgen.

Ja, ik hoor je al zeggen: “Je weet het mooi te vertellen maar waarom was ik dan steeds aan de beurt  om ziek te worden deze winter?”  Ik zou je dan willen zeggen lees even mijn blog;”waarom toch altijd dat gezeur over voeding!” Misschien dat het je dan een heel stuk duidelijk wordt. Voeding is zoveel meer dan buikvulling en daarnaast is onze voeding niet meer zo als die ooit geweest is. De winkels liggen vol met met gemaksvoeding. Toevoegingen in overvloed en vitaminen die minimaal zijn in verhouding met vers bereid voedsel. Trouwens ons voedsel bevat al zoveel minder aan vitamine en mineralen omdat er in rap tempo gekweekt wordt en onze aarde al aardig uitgeput raakt.

Helaas heeft dit gevolgen voor ons immuunsysteem. Onze verdedigingslinie heeft hier onder te leiden en verzwakt, omdat niet alle stoffen meer aanwezig zijn of in mindere maten om de verdedigingslinie sterk en up to date te houden.

Hoor ik het nu goed, zeg je nu dat je nooit ziek bent? Je kunt je afvragen of dat nu de bedoeling is. Laten we eerlijk zijn, af en toe een oefening voor onze verdedigingslinie houd ze scherp, up to date en ruimt ongewenste indringers op! 

Even terug naar de soep die ik heb gemaakt.

specerijen voor de kippen bouillon

De kippenbouillon die ik heb gemaakt is lekker pittig vol  kruiden en specerijen wat er voor zorgt dat er toch  voedingsstoffen binnen komen. Zonder dat er energie verloren gaat aan het verteren van voeding en daarbij het herstel van ziekte bevorderd. Natuurlijk wil ik je het recept van de soep niet ontzeggen daarom zeg ik:” Hou Meer dan vitaliteit in de gaten, ik ga het recept met je delen!”

Warme groet,

Rahana Broek-Onken, Meer dan Vitaliteit

Wil je meer weten over hoe je voeding als medicijn kunt gebruiken? Maak dan een afspraak bij meer dan Vitaliteit

 

 


meerdanvitaliteit