Home » Uncategorized » loslaten, kan je loslaten?

loslaten, kan je loslaten?

13 februari 2017 Uncategorized

 

LOSLATEN, KAN JE LOSLATEN?

Loslaten heb ik in de jaren veel leren doen. Ik kan je vertellen dat was een hele opgave. Zeker omdat ik het gevoel had dat zo veel gebeurtenissen bij mij hoorden.

Dat was nu net het gevaar wat ik niet wilde. Langzamerhand werd mijn verleden niet alleen een zware rugzak maar ook werd het mijn identiteit. Een vrouw die zich nog steeds een klein meisje voelde, te veel overgewicht, last had van alles en nog wat en heel onzeker door alle gebeurtenissen wat een persoonlijkheid vormde waar ik niet gelukkig mee was.

Van geluk kan ik spreken dat dit allemaal verleden tijd is. Het heeft wel de nodige tranen gekost maar ook veel inzichten gegeven.

Ik moet ook toegeven dat het mij  alleen niet was gelukt. Ja ik weet het uiteindelijk heb ik het wel zelf gedaan!

Zonder hulp van  professionals die mij in mijn proces van loslaten hebben geholpen en mij een duwtje in de goede richting hebben gegeven was het naar mijn inziens niet gelukt.

In mijn proces van loslaten heb ik geleerd dat er nooit één oorzaak is die de schuldige is voor wie je bent, hoe dat je je voel en hoe je in het leven staat.

Het leven is niet alleen hoe je voeding verteerd maar ook hoe je het leven verteerd. Hoe je met gebeurtenissen omgaat. Kan je loslaten?

WAT HEEFT LOSLATEN MIJ GEBRACHT?

Nu ik kan loslaten kan ik niet alleen mijn voeding beter verteren maar ook het leven. Ik stel mij zelf vaak de vraag; ‘heeft het meerwaarde voor mij?’ zo niet dan is de keuze gauw gemaakt. En nee ik heb er geen spijt van en ik voel mij niet schuldig meer omdat het misschien egoïstisch overkomt. Dit is zelfbehoud en draagt ook bij  aan meer dan Vitaliteit.

 

Een Warme groet,

Rahana Broek-Onken,

Meer dan Vitaliteit

 


meerdanvitaliteit