Home » Over Rahana

Over Rahana

Koken is mijn passie en een koks opleiding volgen voelde als een logisch vervolg.

Mijn passie en vaardigheden voor koken zijn zo groot dat het uiteindelijk geleid heeft dat ik in mijn jonge jaren heb mogen werken als leerling kok in de keuken van chef kok Toni Mörwald in Oostenrijk.

Toni was in 1990 in de categorie jongste koks, de beste kok uit Oostenrijk. In 2006 is chef kok Toni opgenomen in de lijst van grote chef koks van de Europese Cuisine. Daarnaast is hij auteur van verschillende kookboeken.

In de periode daarna heb ik verschillende disciplines binnen de horeca vervuld, een leerzame tijd.

Doordat ik goed ben in het zorgen voor een ander en niet voor mijzelf, is er een tijd geweest waardoor ik zelf patiënt werd.
Een periode die ik gelukkig achter me heb kunnen laten, maar daardoor weet hoe het voelt.

Mijn zoektocht naar vitaliteit is daar begonnen!

Ik ben me gaan omscholen en heb de volledige opleiding tot sportmasseuse gevolgd, daarna orthomoleculaire geneeskunde voor de sportmasseur en dat heeft weer geleid tot de opleiding Orthomoleculaire Geneeskunde bij Natura Foundation en daar op volgend twee jaar kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie).

Wie is Rahana?

RahanaGraag stel ik mij persoonlijk aan u voor. Mijn naam is Rahana Broek-Onken, personal kok met kennis over gezondheid. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen. Wij vormen een multicultureel gezin en wonen samen met u en anderen in een multiculturele samenleving.

We maken steeds vaker verre reizen naar uiteenlopende bestemmingen en beleven daar meer dan een vakantie gevoel.
Bij terugkomst is het fijn om een stukje vakantie emotie met rust en ontspanning weer te herbeleven door bijvoorbeeld voeding.
De geuren en smaken kunnen je terug brengen naar herinneringen en emoties losmaken.

Een stap naar “meer dan vitaliteit”

Behalve het maken van reizen, gaan mensen ook terug naar hun ‘roots’.

Ook dan is het fijn om weer even in contact te zijn met de eigen culturele geuren en smaken.

Wanneer men terug in Nederland de kruiden met bijhorende geur, smaak en werking blijft gebruiken, blijven de fijne herinneringen en kan er een nieuw patroon in werking gezet worden.

Een stap naar ‘meer dan vitaliteit’.

Dat is mijn specialiteit. Een leefstijl verandering ondersteunen met voeding.

Weten wat voeding met je doet!

Als moeder weet ik als geen ander hoe een gezin reageert op een veranderend voedingspatroon. Als kok heb ik de handigheid om veranderingen die moeilijk lijken simpel en smaakvol toe te passen. Als therapeut weet ik als geen ander hoe belangrijk gezondheid is en wat je daar allemaal voor kunt doen.