Home » Recepten » Rahana´s Soto

Rahana´s Soto

20 april 2017 Recepten

Rahana´s Soto

ingrediënten

  • 1 flinke soepkip
  • 2 stengels citroengras
  • 4cm verse gember
  • 3 cm verse laos
  • 4 tenen knoflook
  • 1 flinke ui
  • 2 eetlepels kokosvet
  • 3 eetlepels gemalen komijn
  • 3 eetlopels gemalen koriander
  • 1 eetlepel gemalen curcuma
  • 5 limoenblaadjes
  • zwarte peper uit de molen
  • Himalaya zout
  • 2 theelepels trassi, garnalen pasta

garnering van de bouillon.

  • heel fijn gesneden spitskool
  • heel fijn gesneden prei
  • hard gekookt ei
  • fijngesneden bladselderij
  • evtueel andere groente naar wens

Bereiding

  1. Hak de kip in stukken en bak deze ongeveer een half uur in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius totdat de kip begint te kleuren. Hierdoor komen alle smaken en geuren vrij en krijg je een bouillon met een rijke smaak.
  2. snij de ui fijn en bewaar wat uienschillen om mee te trekken in de bouillon.
  3. Plet het citroengras en leg er een knoop in.
  4. plet de gember, laos en de teenjes knoflook
  5. Verwarm een grote soeppan en bak hier op een laag vuur de fijngesneden ui in tot deze begint te zweten. Voeg dan pas het kokosvet toe en bak dan de ui glazig op een matig vuur.
  6. Voeg dan alle verse kruiden en de trassi toe en fruit deze langzaam mee zodat alle smaken en geuren de kans krijgen om vrij te komen. (Als je nog nooit trassi hebt gebruikt in gerechten wees dan voorbereid dat dit tijdens het bakken erg sterk ruikt. Deze geur is niet te vergelijken met de smaak)
  7. Als laatste mogen de gemalen kruiden toegevoegd worden. Je merkt nu dat al het vet uit de pan word opgezogen in de kruiden.
  8. Haal de kip uit de oven en voeg het vet wat uit de kip is gekomen toe aan de kruiden.
  9. Bak het geheel nog even zachtjes door en voeg de kip toe.
  10. Vul de pan met kip en kruiden af met water.
  11. Laat het geheel op zacht vuur, tegen het kookpunt aan garen. (ongeveer 12 uur tot de kip gaar is en vrijwel van het bot afvalt). Wanneer je bouillon maakt en je laat deze koken stollen de eiwitten in de bouillon en wordt de bouillon troebel.
  12. Haal de kip uit de bouillon en verwijder de botjes. Voeg daarna de kip weer toe aan de bouillon.
  13. Serveer de bouillon met de fijngesneden garnering.
  14. Eet smakelijk!


meerdanvitaliteit