Home » Uncategorized » Uitgedaagd, uitdaging

Uitgedaagd, uitdaging

08 februari 2017 Uncategorized

1406278270467Uitgedaagd.

Hier zit ik dan.  Uitgedaagd door mijn collega ondernemers. Schrijf eens een blog, werd er gezegd.  Phhoe…. dacht ik. Heb ik wel wat te vertellen wat andere kan boeien?

Nou eerst maar eens een fijne plek zoeken waar ik mij prettig voel en mijn gedachte in stilte kan laten gaan. Hier aan de keukentafel denk ik die gevonden te hebben. De kids zijn op school en op de achtergrond hoor ik het huiselijke geruis van de afzuigkap en het gepruttel van mijn pannetje met vlees en groenten. Het is een nieuw recept wat ik bedacht heb. Een stoofschotel die ik hoop door te geven aan mijn cliënten die komen voor een consult in voedingsgeneeskunde.

Dat is wat ik graag doe. Koken met name anderen leren koken, vertellen over voeding, gezondheid, hoe het lichaam werkt en hoe je jezelf eens regelmatig moet verwennen. Met andere woorden hoe je voor jezelf mag zorgen en alle dagelijkse beslommeringen van je zou mogen loslaten en eens terug  zou mogen gaan naar de basis.

Wat is nu echt belangrijk!

Natuurlijk begrijp ik dat het makkelijk praten is. Maar geloof me ook ik heb mijn portie gehad. That´s life!

Ik zou zeggen loslaten, de tijd nemen om het tot in de diepste vezel te verwerken, hoofd omhoog en doorgaan. Meer waardering hebben voor de kleine dingen. Nou ja laat ik zeggen meer focussen op de kleine dingen want soms vergeet ik die kleine dingen wel eens en dan zie ik ze niet eens meer.

Dat is een moment dat ik denk; ‘Even terug fluiten.’ Back to basic!

Kijk eens om je heen zeg ik dan tegen mij zelf. Kijk eens van wat je was en wat je bent geworden.

Nu een volwassen vrouw met een gezin,  twee kinderen en een geweldige man. ZZP-er, Therapeut met verstand van voeding, koken, massage en  het menselijk lichaam. Mijn praktijk naam is niet voor niets; Meer dan Vitaliteit.

Ooit een klein meisje geboren in een derde wereldland dat geteisterd werd door een onafhankelijkheidsoorlog, ondervoeding en niemand die er voor haar was.  Geadopteerd als vier jarige in een Multi cultureel gezin met daarbij de onvermijdelijke problemen.

Nu een gelukkige vrouw die weer een uitdaging heeft overwonnen door haar eerste blog te schrijven.

Een Warme groet,

Rahana Broek-Onken,

Meer dan Vitaliteit


meerdanvitaliteit